Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Garaipen zaporeko berdinketa Laskorainek Bilbora egindako bidaian (3-3)

Aurreko astean Goierri taldeari irabaztetik zetorren Bilboren aurka jokatzea egokitu zitzaion Laskoraini. Bizkaitarrentzat garaipena beharrezkoa zen lidertzara hurbiltzeko, eta nahiz eta ia partidu guztian aurretik joan, talde horitxoaren azken minutuetako lan onak berdinketarekin utzi zuen azken markagailua.

Gogor hasi zuten norgehiagoka bilbotarrek, lehen minutuetan nagusi izan ziren ohiko duten beraien presioko defentsarekin. Lehen minutuetan hainbat abagune izan zituzten baina Aratzek egindako lan onak ezerezean utzi zituen. Minutuak pasa ahala, Laskorain bere tokia aurkitzen joan zen eta bere lehen aukerak sortu zituen. Hala ere, horitxoen atezainari pitatutako bost segundu eztabaidagarri batetik etorritako falta jaurtiketa batetan, 1-0ekoa sartzea lortu zuen talde bizkaitarrak. Atsedenaldira iristeko gutxi falta zela, baloia ondo mugitutako jokaldi batetan 2-0 gola sartu zuten bilbotarrek, partidua maldan gora jarriaz tolosarrei.
Bigarren zatia desberdin hasi zen, etxekoek fisikoki behera egin zuten eta hau baliatuz talde horitxoak gora egin zuen. Baina nahiz eta baloiaren jabe izan, ez zuten abagune garbirik sortzen. Gainera, kantxa erdian lapurtutako baloi batekin Bilbok 3-0ekoa egitea lortu zuen. Denbora aurrera zihoan, eta Laskorain ez zen gai min handirik egiteko defentsan eroso zegoen Bilbo sendo bati. Hau kontutan hartuta, Aitor entrenatzaileak atezain jokalaria ateratzeko erabakia hartu zuen 6 minutu faltan. Joko ona eginaz aukerak sortzen hasi zen talde horitxoa, langara bidali zuten baloia bi bider aldiz, baina ez zuten lortzen lehen gola egitea.
Azkenean, atezain jokalariari etekina aterata 3-1koa sartu zuen Jonikok bigarren zutoinean Beñat Balerdik egindako pase on bat bultzatuaz. 4 minutu geratzen ziren oraindik eta urduritasuna nabaritu zen etxeko taldean. Baloia berehala galtzen zuten hauek, eta horretaz baliatuz, beste jokaldi on batetan taldeak baloia aldenik alde bikain mugituaz Etxebek 3-2koa sartu zuen bigarren zutoinean Jonikok emandako pase bat sareratuaz.
Hortik gutxira, aurreko golaren jokaldi antzeko batekin Etxebek berdinketaren gola sartu zuen, oraingo honetan Zumetak egindako pase on bat aprobetxatuaz. Minutu bakarra geratzen zen partidua amaitzeko, eta nahiz eta Bilbo taldea atezain jokalariarekin saiatu, horitxoen defentsa onak ezerezean utzi zituen saiakera hauek, meritu handiko 3-3ko azken markagailua lortuaz.
Puntu baliotsu bat lortu izanaren sentsazioarekin bueltatu ziren Tolosara Aitor eta Javi prestatzaileak, Aratz, Beñat, Gil, Lakun eta Joniko -haserako bostekoa- Murgi, Manso, Etxebe, Arkaitz, Zumeta eta Vazquez.
Oinarrizko taldeen emaitzetan aipatu Kadeteen partida, hasi eta 7. minuturako, bertan behera gelditu zela kantxa bustita zegoelako:
Lurraldeko 2. Maila: Makax 25 Urte 1 – 4 Laskorain
Nazional ohorezko mailako jubenila: Laskorain 6 – 7 Castro Urdiales
Lurraldeko jubenila: Laskorain 1 – 5 Mondrate
Lurraldeko kadetea: Inter Intxaurrondo 1 – 0 Laskorain (bertan behera)