Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Lidertza sendotzeko garaipen bikaina Laskorainek (5-2)

Aurreko astean Bilbon lortutako berdinketa ona egiteko asmoz kantxaratu ziren jokalari horitxoak igande goizean Usabalera. Aurrean, Elorrioko talde indartsua zuten, orain arte Laskorain menpean hartzeko gai izan den talde bakarra ligan.

Norgehiagokak hasiera bikaina eduki zuen, izan ere etxeko taldea partidan oso sartuta hasi zen, baloia edukiz eta aukerak sortuz. Horrela, 8. minutuan Etxebe “Aitatxok” gidaturiko kontraeraso batean asistentzia bikaina eman zion Joniko “Bitxayua”-ri, honek partiduko lehen gola egin zezan. Elorrioko taldea ez zen bat ere gustura aurkitzen partidan baina bere jokalarien kalitatea agerian utziz, markagailua berdintzea lortu zuten atsedenaldirako 7 minutu gelditzen zirenean, jokaldi nahasi baten ostean.
Hala ere, Aitor Garciaren jokalariek ez zuten partiduaren erritmoa jeisteko asmorik eta Gil kapitainak lapurtutako baloi baten ondoren,  "Salamankako Lucifer" Andonik baloia sare barruan utzi zuen berriro ere markagailuan aurrea hartuz.  Etxeko taldeak lanean jarraitzen zuen gogor eta aukera garbiak sortu zituen, hala nola Andonik huts egindako doble-penalti bat. Hala eta guztiz ere, atsedenaldirako 4 minutu gelditzen zirenean Joseba Gilek etxekoen hirugarren gola egitea lortu zuen talde jokaldi baten ondoren.
Bigarrengo zatia lehenengoa bezalaxe hasi zen, Laskorainek zuen baloia eta eurentzat ziren aukera garbienak. Horrela, kontraeraso azkar batean Vazkez “Oviedotarra”-k amaiera paregabea eman zion jokaldiari urruneko jaurtiketa batekin. Bukatzeko, 10 minuturen faltan, Andonik etxeko taldearen bostgarren gola lortu zuen, behingoz amaiera lasai batez gozatu ahal izateko. Elorrioko taldeak atezain-jokalaria egitea erabaki zuen azken minutuetan eta horrela bigarren gola lortu zuen markagailua 5-2 utziz.
Azkenik, aipatzekoa da talde guztiaren lana eta konpromezua, denak helburu baten bila doazenaren seinale izan baitzen igandeko partida. Aipatzekoa ere bi atezainen partida bikaina.
Igandean Usabalen -Aratz, Gil, Etxebe, Andoni eta Vazkez-  Iker, Beñat, Josu, Xabat, Joniko, Manso eta Murgi jokalariak. Javi delegatua eta, Javi eta Aitor entrenatzaileak.