Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Garaipena Kalderero osteko egunean (2-3)

Irteera zaila zen igandekoa Aitorren taldearentzat, izan ere aurten igo berri den Meatzari Petronor taldearen aurka jokatzen zuten beti ere zaila den Gallartako futbol zelaian. Partida bakarra galduta ziren atzo (igandea) arte bizkaitarrak, baina izerdia aterata hiru puntuak ekarri zituzten Tolosara.
Argi zuten jokalariek partida horretan hiru puntu baino gehiago jokatzen zirela eta horregatik oso kontzentratuta atera zen hasieratik Laskorain. Defentsa sendo batetik abiatuaz lehen aukerak sortzen hasi ziren eta horietako kontra eraso batetan Asier Etxeberriak lortu zuen partidako lehen gola. Baina minutu gutxi batzuk beranduago berdinketa egitea lortu zuen Meatzari taldeak atsedena baino lehen.
Berdinketak ez zien balio laskoraindarri eta horregatik gogotsu atera ziren bigarren zatian, nahiz eta ez ziren oso fin ibili lehen minutuetan. Hala eta guztiz ere, aukerak izaten jarraitu zituzten eta kontra eraso batean etxeko taldeko atezainak txartel gorria ikusi eta zelaia utzi behar izan zuen. Hortaz, lau hiruren aurka lortu zuten Zumetaren eskutik 1-2 ezartzea markagailuan. Lanean jarraitu ostean bi goletako errenta lortu zuten Beñat Balerdiren eskutik.
Hiru puntuak etxera eramango zituztelakoan, Meatzarik atezain jokalaria atera zuen azken minutuetan berriz ere partidan sartzeko asmoarekin. Laskoraingo jokalariek defentsa zorrotza egin eta aukerak egin arren ez zuten atearekin asmatzen. Honela jokaldi batetan 2-3ko azken markagailua ezarri zuten bizkaitarrek. Laskorain taldea, garaipen honekin, lehen postuan mantentzen da bigarrenetik lau puntutara.
Kalderero ondorengo egunean etxeko lanak ondo eginda utzi zituzten Javi delegatuak, Aitor eta Javi entrenatzaileak eta Iker, Vazquez, Manso, Gil, Balerdi, Lakun, Zumeta, Murgi, Etxebe, Joniko, Mendi eta Josuk.
Oinarriko taldeei begiratu bat emanda, esan Nazional Ohorezko Jubenil mailako derbia izan genuela, Laskorain eta Ibarrako Lauburu taldeen artean. Kaldererotako ajeari etekin haundiagoa atera zioten bizilagunek Usabalen igande eguerdian jokatutako partidan. Emaitza guztiak hemen:
Lurraldeko 2. Maila: Laskorain 2 – 2 Gure Txokoa
Nazional ohorezko mailako jubenila: Laskorain 4 – 12 Lauburu Ibarra
Lurraldeko jubenila: Laskorain 2 – 9  Zarautz “B”
Lurraldeko kadetea: Goierri “A” 0 – 6 Laskorain