Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Lidertza sendotzen duen garaipen garrantzitsua lortu zuen Laskorainek Lasarten (2-4)

Bigarren itzuliari hasiera emateko partida gogorra egokitu zitzaion Laskoraini, sailkapen taula erdian kokatzen den Ostadar Carpinteria Antonio talde lasartearraren aurka. Azken urte hauetan hainbeste izerdi bota-arazi dizkiona, batez ere, Lasarteko kiroldegian.

Partida gogor bati ekiteko prest atera ziren Aitor “Ancelotti”-ren mutilak, baina lasartearrak izango ziren lehenengo aukerak sortu zituztenak, Iker atezain gaztearen atea zulatu asmoz. Aldiz, Mansok, talde jokaldi on bati, ezin hobeto eman zion amaiera markagailuan 0-1ekoa ipiniz.
Hala ere, Laskoraingo mutilek bazekiten lanean gogor jarraitu behar zutela, intentsitate bera edo gehiago ezarriz, gainantzean, partida oso luzea suertatuko bait zitzaien.
Modu honetara, atsedenaldira iritsi baino lehen, etxekoak urrutiko jaurtiketa baten ondorioz, Laskorain jokalari zein atezaina ustegabean harrapatu zituzten eta (1-1) -ekoa jarri zuten markagailuan.
Bigarren zatian ere partidak oso berdindua jarraitzen zuen. Horitxoek zuten baloiaren jabetza baina lasartearrak oso ondo burutzen zituzten kontraerasoak.
Baina bizi dugun denboraldian, zein aurrekoan, maila bikaina azaltzen ari den Zumetak, bakarkako jokaldi eder baten ostean 1-2koa jarri zuen. Dena den, etxekoek ez zuten etsi eta korner baten ondorioz lehia binako emaitzarekin ezartzen zuten.
Minutu gutxi geratzen ziren norgehiagoka amaitzeko eta oraingo honetan, Etxeberen jokaldi on baten ondorioz Eñaut izan zen Lasartekoen atea zulatu zuena. Honek armailetan zeuden famili eta neska-lagunari irri eginaz ospatu zuen gol garrantzitsua.
2-3koak agintzen zuen markagailuan eta aurkariak atezain jokalaria ateratzea erabaki bazuen ere, berriro Zumetak zapuztu zituen beraien asmoak, hauen atezain jokalaria lurrean utziz eta beste behin ere ezin hobeto bukatuz jokaldia. Honela, norgehiagoka 2-4ko emaitzarekin amaitu zen, nahiz eta, oraindik Jonikok etxekoen ateko zutoina birritan kolpatu.
Horitxoak, aspaldiko partez, Lasartetik oso pozik bueltatu ziren Tolosara, partida gogor bati garaipen berri batekin erantzunaz.
Bertako protagonistak hauek izan ziren: Aitor “Ancelotti” eta Javi ”Lotina” entrenatzaileak, Javi delegatua, Iker, Beñat, Josu, Etxebe eta Eñaut -haserako bostekoa- Xabat, Murgi, Manso, Lakun, Zumeta eta Joniko jokalariak.
Oinarrizko taldeen emaitzak erreparatuz, aipatu lurraldeko jubenilek ezik, denek multxoko liderraren aurka jokatu zutela. Kadeteek, orain arte galdu gabe zegoen Zarautzi emandako jipoia, eta jubeniletan, nahiz eta porrot argiak jasan, erakutsitako jarrera ona azpimarratzekoak izan ziren. Filialak ere, amore eman behar izan zuen Mondrate boteretsuaren aurka.
Lurraldeko 2. Maila: Laskorain 0 – 5 Mondrate
Nazional ohorezko mailako jubenila: Laskorain 1 – 8 Ribera de Navarra
Lurraldeko jubenila: Laskorain 2 – 6 Samaniego Orixe “A”
Lurraldeko kadetea: Laskorain 6 – 1 Zarautz