Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainen hirugarren garaipena jarraiean Lagun Onak taldearen aurka (8-4)

Sailkapeneko beheko postuetan zegoen Lagun Onak talderaren aurka jokatzea egokitu zitzaion Laskoraini oraingoan.  Bigarren postuan zegoen jardunaldi hasieran talde horitxoa eta lehen postuetan mantentzeko horrelako partiduetan hutsik ez egitearen ideiarekin kantxaratu ziren. Bigarren zatian eginiko lan onaren ondorioz 8-4ko emaitzarekin gailendu ziren tolosarrak.

Ezin hobeto hasi zen partidua etxeko taldearentzat, lehen minutuetan, Eñautekin egindako jokaldi batean Etxebek arratsaldeko lehen gola egitea lortu baitzuen. Erraz irabaziko ote zuten sentsazioa zabaldu bazen ere Usabalera urbildu zirenen artean, konturatzerako bizkaitarrek markagailua irauli zuten horitxoen bi akats nabarmen aprobetxatuaz.
Markagailuan atzetik ikustean Laskorainek intentsitatea igo zuen eta, honetaz baliatuz, golak zilipurdiak egiten baina trebeagoa den Jonikok, berdinketaren gola sartu zuen aurkariaren akats baten ondoren jaurtiketa batekin baloia sareratuta.
Atsedenaldira iritsi aurretik hiru gol gehiago ikusi ziren, horietatik lehenengoa galdakaoztarrentzat izan zen, denbora gutxira Mansok partidua hiruna berdindu zuen berriz ere urrutitik egindako jaurtiketa batekin, eta amaitzeko gutxi falta zenean beste akats bat baliatuaz kanpotarrek beraien laugarrena egin zuten lehen zati amaieran 3-4ko emaitza utziaz.
Atsedenaldia ongi etorri zitzaien horitxoei eta bigarren zatia hasi eta berehala baloiaren jabe egin ziren. Aukerak maiz sortzen ziren eta horietako batean, Jonikok bere bigarren gola egin zuen Beñaten pase on bat sareratuta. Laskorainek lanean jarraitu zuen garaipena emango zion golaren bila, eta kosta egin zen arren, Zumetak hegalean egindako jokaldi bikain baten ostean Etxebek aurretik jarri zuen Aitorren taldea bigarren zutoinean baloia bultzatuta.
Denbora gutxira, area inguruan eginiko falta batean Arkaitzek, bere lagun den Jazz-ek inspiratuta, sekulako jaurtiketa bat eginda 6-4koa igo zuen markagailura ateko armiarma sareak garbituaz. Azken bi golak arratsaldeko protagonista bilakatu zen Jonikok egin zituen, bere denboraldiko partidarik hoberena "poker" batekin borobilduaz. Zazpigarren gola aldaratze bat orpoarekin maisutasun handiarekin errematatuaz iritsi zen eta zortzigarrena Iker atezainak emandako pase bikain bat jaurtiketa batekin amaituta.
Beraz, 8-4ko emaitza 2014ko Usabalgo azken partiduan. Aipatu Gil kapitainak min hartu zuela partidoa hasi eta berehala. Lesio hau denbora gutxirako izango denaren esperantzarekin erretiratu ziren Aitor eta Javi entrenatzaileak, Javi delegatua, Iker, Gil, Etxebe, Xabat eta Eñaut -hasierako bostekoa-, Beñat, Manso, Arkaitz, Lakun, Joniko eta Zumeta ordezkoak.