Laskorainen garaipen bikaina Urretxun (2-5)

Igande goizeko lehenengo eguzki izpiekin batera esnatu ziren Aitorren mutilak helburu nagusi batekin, hiru puntuak Tolosara ekartzea, eta honek larunbat gaueko dantzaldiak albo batera uzteak esan nahi badu, bi aldiz pentsatu gabe egingo zutela erakutsi zuten gure mutilek.

Urretxuko polikiroldegiko aldageletan, entrenatzaile horitxoak argi utzi zuen, beraien aurrean talde gogor bat izango zutela, baita kalitate handiko jokalariak ere.
Baina tolosarrak ez zirela horren aurrean kikilduko argi zegoen.

Haserako minutuetatik bi taldeek errespetu handiz jolasten ari ziren bere arerioaren aurka, baloia alde batera eta bestera mugituaz, baina Laskorainen ateko sake baten ondoren, Gil kapitainak ederki sareratu zuen arratsaldeko lehen gola taldeko jokaldi polit baten ostean. Horrela bukatu zen lehen zatia Urretxun.

Bigarren zatian Gilek berriro ere sareratze bikaina lortu zuen area barnean eta, jokaldi horren ostean, etxeko taldeko atezaina kaleratua izan zen, bere taldea jokalari bat gutxiagorekin utziaz. Horitxoek ez zituzten minutu baliotsu horiek ondo aprobetxatu baina beranduxeago Zumeta loti ederrak 0-3koa ipini zuen markagailuan. Urretxuarrak ondoren beraien arratsaldeko lehen gola lortu zuten kontraeraso batetan.

Partidua erotzen hasia zen eta berriro ere Zumetaren sareratzeari, urretxuarrek beraien erantzuna eman zioten. Azkenik, eta lasaitasunaren gola, Etxebe monje tibetarrak egin zuen laskoraindarren lasaitasunarentzat.

Ezin dugu bukatu Endika atezainak egindako izugarrizko partidua aipatu gabe, ziurrenik bere geldiketengatik ez balitz partidua guztiz ezberdina bilakatuko zen.

Urretxun igandean, Aitor entrenatzailea, Javi delegatua-Endika, Frodo, Gil, Lakun, Zumeta-haserako bostekoa-Etxebe, Joniko, Murgi, Josu, Manso eta Aratz.