Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Garaipena lortu du Laskorainek urteko lehenengo partiduan

Turroiak eta gabonetako ajeak alde batera utzita Basaurin jokatzea egokitu zitzaion Laskoraini Soloarte taldearen aurka. Urteko lehen puntuak zeuden jokoan eta talde horitxoarentzat izan ziren 1-8ko emaitza zabalarekin irabazi ostean.

Hasieratik izan ziren tolosarrak partiduan jaun eta jabe, defentsan gogor ekin zioten etxeko taldearen eraso saiakerak ezerezean utziaz eta, baloiaren jabe zirenean, bikain mugitzen zuten aurkariaren ate ingurura arriskua eramanaz. Honela, Andoni Zumetak gabonetan bere lehorteari amaiera eman zion modura, arratsaldeko protagonista bilakatu zen Jon Otxoak ere, bukaera eman zion bere gol lehorteari area barruan topatutako baloi bat orpoarekin sareratuaz.

Lehenengo golaren ondoren, Soloartek behera egin zuen eta horitxoen golak bata bestearen atzetik etorri ziren; Zumetak bigarren zutoinera egindako jaurtiketa bat aprobetxatuaz Jonikok bigarrena egin zuen. Hirugarrenean ere Joniko bera izan zen protagonista, baloi bat bikain lapurtu eta Etxeberi ate aurrean bakarrik utzi zion honek arazorik gabe sareratu zezan. Laugarren gola lehen zatia amaitzeko segundu bat falta zela sartu zuen Zumetak, Aratzek azkar ateratako baloi zehatz bat maisutasun handiko ezkerkada batekin baloia gurutzatuaz.

Atsedenaldia eta gero partiduak ildo beretik jarraitu zuen, basauritarrak aldea murrizteko asmoarekin kantxaratu ziren, baina Laskorainek lehen zatian egindako lanari jarraipen paregabea eman zion normalean izatean dituen intentsitate beherakadak alde batera utzita. Hau aprobetxatuz, beste behin Jonikok lapurtutako baloi baten ostean, bigarren golaren moduan, 0-5ekoa igo zuen markagailura Arkaitzek. Denbora gutxira, Zumeta ate aurrean geratu zen abagune batetan, baloia atezainaren gainetik edertasunez loratuta arratsaldeko seigarren gola egin zuen partidua erabakita utzita.

Etxekoek atezain jokalariarekin gol bat egitea lortu zuten 1-6ko emaitza ezarriaz, baina tolosarren defentsa onak kontraerasorako hamaika aukera eman zion talde horitxoari eta horietako bi golean amaituta, 1-8koa ezarri zuen markagailuan, bietan berriro ere Joniko golegile bere denboraldiko lehenengo "poker"-a lortuaz. Arratsaldeko albiste txar bakarra Mikel Alonsoren lesioa izan zen, txonkatila bihurritu baitzuen eta hiru hilabete kantxetatik kanpo egon beharko du. Ea berehala osatzen den.

Larunbatean Basaurin, Aratz, Alonso, Gil, Etxebe, Joniko -haserako bostekoa-, Endika, Murgi, Arkaitz, Lakun eta Zumeta jokalariak eta, Javi eta Aitor prestatzaileak.