Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Garaipen garrantzitsua Laskorainek (2-5)

Azken bi asteetako porrot mingarriak alde batera utzi eta jokoan zeuden 3 puntuak lortzeko intentzioarekin egin zuen Aitorren taldeak bidaia Santurtzira sailkapeneko posizio erosoan aurkitzen den San Jorge taldea bisitatuz.

Laskoraini interesatzen ez zitzaion joan etorriko jokaldiekin hasi zen partidua, etxeko taldea intentsitate handiarekin atera zen eta horitxoen lehen minutuetako kontzentrazio faltaz baliatuz, hegaletik hasitako jokaldi batetan baloia ondo mugituaz markagailuan aurreratzea lortu zuen. Aitorren mutilek ez zuten partiduan sartzea lortzen, aukera batzuk sortzen zituen baina bizkaitarrak ziren partiduaren jabe. Andoni Zumetak, jasotako kolpe baten ondorioz kantxa utzi behar izan zuen tolosarren urduritasuna areagotuz, baina kolpea ezerezean geratu zela ikustean berdinketaren golaren bila jarraitu zuen taldeak.
Jokoak modu berean jarraitu zuen minutu luzeetan zehar, eta honela, San Jorge-ren beste jokaldi on baten ostean, jokalari bat Aratz “Iruñako David Guetta”-ren aurrean bakarrik geratu eta ixkin eginez markagailuan 2-0koa jarri zuen. Bazirudien emaitza honekin joango zirela laskoraindarrak aldageletara baina 3 segundu falta zirela Etxebek aldaratze batean 2 eta 1koa egin zuen, etxeko taldean urduritasuna sortuaz.
Atsedenaldian izandako hizketaldiak bere fruituak eman zituen eta bigarren zatiaren hasiera erabat ezberdina izan zen, horitxoek euren kasta atera zuten eta lehen 5 minutuetan markagailuari buelta ematea lortu zuten 2 eta 3koa ezarriz. Laskoraindarren 2.gola Lakun berlindarrak egin zuen 2 arerio ederki saihestuz eta ateazain aurrean ondo baino hobeto bukatuaz. Hirugarren gola Andonik gauzatu zuen, Manso eta Etxeberen kontraeraso bikain baten ondoren bigarren postean baloia bultzatuaz.

Laskorain taldea partidua kontrolatzen hasi zen, eta etxeko taldea erasoan ari zen jokaldi batetan, arratsaldeko protagonista bihurtu zen Etxebe “Catanha-k” baloia lapurtu eta 2-4 koa sareratu zuen ateazainaren aurrean maisuki bukatuaz. San Jorgek, zirt edo zart egitekotan atezain jokalaria kantxaratu eta arriskua sortzea lortu zuen, baina 2 minutu falta zirela jokalari batek bigarren zutoinera zijoan baloi bat eskuz jo eta bigarren txartel horia ikusiaz bere taldea jokalari bat gutxiagorekin utzi zuen. Jokalari bat gehiagorekin horitxoak arratsaldeko beraien bostgarren gola egin zuten Gil kapitainaren bitartez, markagailuan 2-5eko azken emaitza utziaz. Garaipen honen ostean sailkapeneko 5. postuan kokatzen dira Laskoraindarrak liderratik 2 puntura.

Larunbatean Santurtzin, Aratz, Alonso, Gil, Murgi, Zumeta –haserako bostekoa- Endika, Balerdi, Etxebe, Lakun, Manso eta Josu jokalariak, Aitor entrenatzailea eta Javi delegatua egon ziren.