Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laugarren garaipena lau partidutan Laskorainentzat (5-6)

Irteera zaila zen larunbatekoa Aitorren taldearentzat, izan ere oraindik partidarik galdu gabe aurkitzen zen Goierri taldea, eta atsedena izan ostean, Urretxuko kantxa zailean jokatzen baitzen norgehiagoka. Baina hala eta guztiz ere partida serio baten ondorioz garaipena Tolosara eramatea lortu zuen 5-6 ko azken emaitzarekin.

Argi zuten jokalariek partida horretan 3 puntu baino gehiago jokatzen zirela eta horregatik oso kontzentratuta atera zen hasieratik Laskorain. Defentsa sendo batetik abiatuaz lehen aukerak sortzen hasi ziren eta horietako kontraeraso batetan Mansoren jokaldi on bat baliatu zuen Vazquezek bigarren zutoinean. Baina minutu gutxi batzuk beranduago berdinketa egitea lortu zuen Goierrik.

Berdinketak ez zuen Laskorain taldearen jokatzeko modua aldatu, eta presio on baten ondorioz aurkariaren atetik gertu bereganatu zuen baloia Zumetak eta jarraian bere jaurtiketa zorrotz bat eta gero 1-2koa ezarri zuten markagailuan. Atsedenaldira ordea 2-2 iritsi ziren goierritarrek bigarrena sartu bai zuten minutu gutxi faltan.

Atsedenalditik oso gogotsu atera ziren Laskorainekoak eta 2-4 aurretik jartzea lortu zuten Vazquezen eta Murgiren golei esker, azken honek Etxeberen jaurtiketa aprobetxatuaz. Bazirudien partida ixteko aukera ezin hobea zutela, baina begiak itxi eta irekitzerako berdinketa egitea lortu zuten urretxuarrek.

Azken partidako mamuak etorri zitzaizkien burura, baina bi kontraeraso baliatuaz Lakunek bi gol sartu zituen bata bestearen jarraian Zumetaren bi asistentzia jaso eta gero. Etxeko taldeak atezain jokalariarekin 5-6eko gola sartzea lortu zuen azken bi minutuetan horitxoek behar baino gehiago sufritu araziz, nahiz eta Goierri jokalari bat gutxiagorekin aritu azken uneetan kaleratze baten ondorioz. Azkenean Aratz atezainak 1vs1 jokaldi batean lortutako gelditu garrantzitsu batek eman zizkien 3 puntuak horitxoei.

Atsedenaren aurretik etxeko lanak ondo eginda utzi zituzten Javi delegatuak, Aitor eta Javi entrenatzaileak eta Aratz, Vazquez, Manso, Gil eta Balerdi – hasierako bostekoa-, Lakun, Zumeta, Murgi, Etxebe eta Josu jokalariek.

Asteburuko elkarteko beste taldeen emaitzak erreparatuz, filialak eta kadeteak garaipenak erdietsi dituzte, eta lurraldeko jubenilak aldiz, porrota:

Lurraldeko 2. Maila: Iurre Taberna 2-3 Laskorain

Nazional Ohorezko Mailako Jubenila: Atsedena

Lurraldeko Jubenila: Laskorain 1-4 Hirukide Eskolapioak

Lurraldeko Kadetea: Laskorain 12-0 Goierri “A”