Laskorainen garaipen bikaina lehenego jardunaldian

Pasa den larunbatean Usabal kiroldegian eman zion hasiera Laskorain taldeak denboraldiari.

Hilabete bateko aurredenboraldia egin ostean, indar eta ilusioz beteriko jokalariek, gogotsu ekin zioten aurten beraien aurrean topatuko dituzten erronka berrien lehenengo kapituluari.
Aipatu beharra dago ere, aurten Laskoraineko lehenengo taldeak, Xabat Turrillas jokalaria fitxatu berri duela. Animo eta zorte on.
Laskorainek, Lasarteko Ostadar FS Carpinteria Antonio (aurreko urtetako Clinica Dental Aldaz – Buruntza) jaso zuen Usabalen. Ezagunak aitzaki, haseratik bi taldeek errespetu handiaz jokatu zituzten beraien kartak, baina 6. minutuan Laskorainen lehenengo sareraketa etorri zen Gil kapitainaren eskuz falta baten ostean arbitroek kanpoko taldearen atezaina kaleratu ondoren.
Minutuak pasa ahala, kanpotarrek ez zuten minik egiten Aratzen atean eta horrek etxekoei konfidantza eman zien.
Horren ondorioz, Lakunek eta kanpoko taldeak beraien atean sartu zuten gola laskoraindarrentzat, nahiz eta denak jakin Zumeta jokalariaren sareratzea izan zela, baina lehenengo zatia bukatu baina segundu bat lehenago Jonikok laugarrena egin zuen markagailuan.
Bigarren zatia hasi eta berehala Lasarteko taldearen lehena etorri zen, baina etxeko taldearen nagusitasuna berriz ere ikusi ahal izan genuen eta Etxebe, Jonikok, berriz, eta Vazkezek, gol bana sareratuta, 7-1ekoa ipini zuten.
Azkenik lasartearrak bigarren sareratzea lortu zuten ia denbora agorturik zegoela.
Usabaleko kiroldegian lehe hiru puntuak poltsikoratu zituzten Javi delagatuak, Javi eta Aitor prestatzaileek, Aratz, Murgi, Gil, Zumeta eta Etxebe-haserako bostekoa-, Joniko, Arkaitz, Lakun, Iker, Josu eta Vazkez jokalariek.
Klubeko gainontzeko taldeen emaitzetan aipatu jubenil biek jasan dituzten porrot gogorrak eta filialak lortutako garaipena.
Lurradeko 2. Maila: Laskorain 6-5 Baobab
Nazional Ohorezko Mailako Jubenila: Ribera de Navarra 11-1 Laskorain
Lurraldeko Jubenila: Samaniego Orixe B 10-1 Laskorain