Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 1-6 irabazi zion Santurtziko San Jorgeri

Lehendabiziko bi jardunaldietan bi porrotetako uzta pozoitsua bilduta, bwin eta euskaljokoan sortuak ziren jada Aitor Garcia entrenatzaile horitxoak eguberritako turroia dastatuko ez zuenaren apostuak; baina apostulari arduragabe horiek mozkinik gabe eta galera larriekin gelditzeko bidean dira, erreskatea erregutuaz amaitzeko bidean, Aitorrek gidatutako mutilek hirugarren eta laugarren jardunaldietan bi garaipen lortu baidituzte erreskan. Bigarrena hispanitate egunean lortu zuten Santurtzin San Jorge taldea 1-6 nagusitasunez menperatuaz.

Neurketa oso parekatua suertatu zen minutu luzez. Bi taldeak ausart zelairatu ziren, joko ekimenaren bila eta kantxa erdian intentsitatearekin defendituaz -banaka etxekoak, zonan bisitariak-, eta indarrak parekatuta izan ziren ia lehen zati guztuan. Atsedenaren aurretik baina, bi jokaldi solteetan horitxoek bi gol sartu zituzten, psikolojiko horietakoak, golegile sasoi bete-betean diren Eñaut eta Etxebe izan genituelarik. Eñautek Landerren "behiaren buztana" bat baliatu zuen eta Etxebek area kanpoko jaurtiketa bat.

Markagailua ondo bideratuta, berragerpenean segituan erabaki zuten partida laskoraindarrek. Telleriak eta berriro Etxebek gol bana sinatu zuten lehen minutu horietan eta 0-4koa zama handiegia bihurtu zen Nerbioi ezkerraldekoentzat. Azken 10 minutuetan atezain jokalaria kantxaratu zuten erreakzioa jomuga, baina ez zuen esperotako onurarik ekarri; bere abiadura ustiatzeko espazioak maite dituen Jonikok bi gol sartu baitzituen etxekoen gol bakarra gailenduaz. 1-6 azkenean.

Azpimarratu Santurtzin Laskorainek hiru baja garrantzitsu izan zituela -ez ziren bertan izan Gil kapitaina, Zubillaga eta Alonso-, eta honek harrobiko jokalari gazteei protagonismorako parada estimagarria eskaini ziela, Aratz atezainak lehen zatia jokatu zuelarik, golik jaso gabe, eta aipatu Eñautek eta baita Beñat Balerdi zierreak ere, minutu askotaz gozatu zutelarik. Hirurek maila ederra eman zuten.

Hiru puntuak eta turroi zati bat zakuan, oso gustora egin zuten Tolosarako itzulera bidaia Aduriz fitipaldiren autobusean, Javi delegatuak, Aitor entrenatzaileak eta Aratz, Telleria, Balerdi, Murgi -Gil ez zegoelako kapitaina-, Lander, Txiki, Etxebe, Joniko, Eñaut eta Endika jokalariek.