Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 4-3 menderatu zuen Gallartako Meatzari taldea eta 2. darrai sailkapenean

Pasa den astean liderraren etxean amore eman eta gero partida zaila zuen Laskorainek jardunaldi honetan. Sailkapenean 4 puntura eta 4. postuan kokatuta, ligaren azken txanpa honetan aparra bezala gora doan taldea da Meatzari eta 3 puntuei etxean eusteko gogotik egin behar izan zuten lan ikastolakoek.

Usabal kiroldegiko bero itogarriak ez zuen gehiegi laguntzen lanerako buzoa jantzi eta garaipenaren bila ekinean hasteko baina beste behingoz partida ikustera gerturatu ziren zaleen animuei esker dena errazagoa izan zen. Garmendiatarrak orkestra buru zirela giro polita izan genuen partida osoan zehar.

Norgehiagoka, 40 minutuetan iraungo zuen erritmo biziarekin hasi zen, defentsa lerroak kantxa erdian kokatu eta kontraerasora bizi atereaz bi taldeak. Lehenengo kolpea Murgi mirakusak eman zuen aurkarien defentsa area barnean erotu ostean. Baina partidako dinamika bilakatuko zen erantzun batekin aurkariek banakoa ipini zuten kontraeraso bati esker.

Atsedenalditik bueltan etxekoak izan ziren berriro ere markagailuan aurreratuko zirenak, Barriolak eta Jonikok bikain eramandako jokaldi batean baloia sareetara bidali baitzuen azken honek. Defentsa eskasa burututako jokaldi batean ordea, berdinketa iritsi zen berehala.

Patu berdina izango zuen Josu gazteak presio irteera batean egindako gol ederrak, Meatzarik 3nakoa egingo baitzuen 10 metrotako jaurtiketa batekin. Ohitura falta atezain horitxoarengan, aurtengoan Laskorainek jaso duen lehenengo penalti bikoitza izan baitzen.

3 puntuak noraezean zebiltzanean ordea, zoriak ikastolakoei egin zien irribarre. Epaileek adierazi ez zuten mamu gol eztabaidagarri baten jarraian Iturralde dantzariak garaipenaren gola egin baitzuen gerria kiribildu eta buelta erdian baloia sareratu ostean. Partida amaitzeko geratzen zen minutu apurrean aurkariak egindako erasoaldiei txukun eutsi zien Laskorainek markagailua 4 eta 3koan mantenduz.

Aipatu nola ez, arratsaldeko protagonista bilakatu zen Iturralde gaztea. Aratz printzearen baimenarekin Tolosako gazteriaren meka bilakatu den Iruña dantzalekuko errege denak, larunbat gauetako magia eraman zuen Usabalera eta egindako bi golekin zaleak txundituta utzi zituen.

Sailkapeneko aurkari zuzen bat atzean utzita, afari ederra egin zuten Be̱at Adria eta Joniko Subijanaren eskutik Javi delegatuak, Javi entrenatzaileak, Endika, Barriola, Belloso, Gil, Joniko Рhaserako bostekoa РBe̱at, Murgi, Illunbe, Josu, Ekhi eta Aratz jokalariek.

Harrobiari dagokionez asteburu polita izan da, Aitorren mutilek 5-2 menderatu zuten Zarautz eta partida harmailetatik ikusi zuen Ikerrenek berriz 1-1 berdindu zuten ligako oilarretako bat den Gure Txokoaren aurka.