Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 2-2 berdindu zuen Bilboren aurka neurketa zail batean

Neurketa korapilatsua eta borrokatua jokatu zuen Laskorainek joan den larunbatean Usabalen. Aurrean bisitari, dela denboraldi gutxi ohorezko mailan aritutako Bilbo eraberritua izan zuen, orain artean jardunaldi guztiak garaipen bihurtu zituen taldea, baina amaierako puntu banaketak gehiago ase zituen bilbotarren desirak ikastolakoenak baino.

Honelaxe da: berdinketak ia beti garaipenetik gehiago izaten du talde batentzat eta porrotetik gehiago bestearentzat eta larunbatean partida amaierako egoera ez zen salbuespena. Azken bozinarako 30 segunduren faltan binakoa erdietsi zuten bilbotarren bisaiak genituen argibiderik onena.

Norgehiagoka maila handikoa suertatu zen oso. Lehen zatian, jokoa eta baloiaren jabetza orekatuagoak, norbaitek agintzekotan etxekoak izan genituen agintari eta markagailuan ere abantaila eskuratu zuten Barack Telleriak sarturiko golari eskerrak; eraso posizionalean talde guztiak buruturiko eta Pitagoras bera zur eta lur utziko zukeen triangelaketa bati amaiera ipiniaz.

Aldageletatik bueltan, teknikoki eta taktikoki ezin hobe hornituriko bizkaitarrak entxufatuagoak kantxaratu ziren eta beraiek izan ziren nagusi minutu dezentetan zehar. Endika atezainaren lidertzapean ordea, horitxoen defentsak bikain erantzun zion erronkari eta hau gutxi ez balitz, jokaldi solte batean Barriola kapitain adoretsuak bigarrena egin zuen.

Amaierarako bost minuturen faltan, partidak kontrolpean zirudienean, bilbotarrek atezain jokalaria ipini zuten kantxan, jokoa erabat ireki zelarik ezinbestean. Minutu zirraragarri horietan, bi taldeek jokaldi bikainak burutu zituzten eta gol aukera argi franko sortu bi ateetan. Baina, zutoinkada eta ez zutoinkada, horitxoek ez zuten partida ixten asmatu eta bilbotarrek aldiz, epaileek erabakitako etxekoen bi minutuko inferioridadea ederki aprobetxatu zuten abantaila murrizteko eta gorago aurreratu moduan amaierarako 30 segunduren faltan binakoa egin.

Kontuak kontu, Javi Mugicaren mutilek denboraldi hasiera oso ona osatu dute, egutegi hasiera gogor batean, 6 jardunalditan, 4 garaipen, berdinketa bat eta porrota bat pilatuaz. Sailkapeneko goiko bagoian kokatu dira beraz eta hortxe eutsi beharra dago orain.

Puntua Javi delegatuak, Javi entrenatzaileak eta Endika, Telleria, Barriola, Murgi, Gil, Otxoa, Saldias, Txiki, Illunbe, Elola eta Aratz jokalariek lortu zuten.

Harrobiko taldeak ere asteburu zaila izan zuten. Aitorren mutilek galtzaile irten ziren Zaldibiko Tellatuberriren aurka (2-3) eta Ikerrenak, berriz, puntutxo bat urratu zuten Tecnun donostiarren aurka (5-5). Nesken txapelketak asteburu hontan atseden izan zuen.