Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Jarrilleros menpean hartu eta gero sailkapeneko 2. postura igo da Laskorain

Etxetik kanpo jokatu zuen aste honetako partida ikastolako talde nagusiak, Portugaleteko Zubi-Alde kiroldegian hain zuzen ere, larunbat ilunabarrean. Azken urteotan Bilbo inguruko areto futbol jokalarien erretiro talde bihurtu den Jarrilleros izan zuen aurrez aurre Laskorainek. Talde beterano eta esperientzia duna, etxeko partidei errendimendu bikaina ateratzen dien horietakoa. Larunbatean urdinez aritu ziren horitxoek berriz, zalantzaz beteta egin zuten Bizkaia alderako bidaia euritsua, Gil, Murgi eta Elolaren bajek hankamotz utzi baitzuten taldea partida zail honetarako.

Partida hasieran une hunkigarria bizitu genuen Zubi-Alde kiroldegira bertaratutako denok, Laskorain Kirol Elkarteko talde guztiek egin duten moduan, minutu bateko isilunea gorde baitzen Iñaki Mujika "Katu" ikastolako lagun eta irakasle paregabearen oroipenean.

Behin epaileak haserako txistua jo eta gero, bizkaitarrak izan ziren baloia eta jokoaren jabetza bereganatu zutenak. Hala ere, bizkaitarren gaizki ulertze bat probestuz Barriola kapitainak aurretik ipini zuen Javiren taldea inor konturatzerako.

Ameskeria hutsa izan zen ordea gol hura, Jarrilleros jaun eta jabe izan baitzen lehen zati osoan ikastolakoen kontzentrazio eta tentsio hutsegiteen erdian. Honela, pixkanaka aukerak sortu eta markagailuari buelta ematea lortu zuten portugaletetarrek hurrengo minutuetan. Atsedenaldira bitartean ez zen gol gehiagorik izan eta horixe izan zen ikastolakoentzako albisterik onena.

Bigarren zatian ordea, partida erabat aldatu zen, Jarrillerosek berdin jarraitu zuen baina ikastolakoek defentsan ikaragarri hobetu zuten eta erasoan min handia egin zuten. Berdinketaren gola zertxobait kosta bazen ere, Andonik sartutako binakoaren ostean, Beñat, Txiki eta Jonikoren golek markagailua erabat aldatu zuten.

8 minuturen faltan atezain jokalaria erabiltzea erabaki zuten bizkaitarrek eta minutu batzuetan atzean sartu behar izan zuen ikastolako taldeak. Jarrillerosek 3. gola egin zuenean mamuren bat edo beste agertu bazen ere Jonikok egindako azken golak lasaitasuna eman zion taldeari azken minutuak patxadaz jokatzeko.

Beste 3 puntu poltsikoratuta eta Illunbe parrandazalearen tortillak afalduta, gustura itzuli ziren musean jokatuz Javi delegatua, Javi entrenatzailea, Endika, Beñat, Andoni, Barriola, Ekhi, Joniko, Txiki, Illunbe, Josu eta Aratz jokalariak.

Asteburu polita izan da klubarentzat, Aitorren 1. filialak 3nako berdinketarekin konformatu behar izan duen arren, bai Santxoren 2. filialak eta baita Pradosen neskek garaipena lortu baitute, 4-2 eta 1-2 hurrenez hurren.