Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek hirunako bigarren berdinketa jarraian lortu zuen Soloarteren aurka

Baldintza zorrotzeko frogari aurre egin zion Laskorainek joan den Larunbatean Usabalgo polikiroldegian, azken urteetan zehar 2.B mailan aritutako Soloarte talde boteretsuaren aurka lehiatu behar izanak ez du beste izendapenik merezi eta tolosarrek gaur egun duten puntu premiak presio gehigarri bat ezartzen zuen taldearengan.

Arerioak bildutako ezaugarriak ez ziren jolaserako aproposenak eta errealitatearen ezagupen osoarekin, lehiaketarako prest kantxaratu ziren Aitorren mutilak beste edozein modutako xedapen batek porrot sahiestezin bat ekarriko zuela jakinik.
Ez zen batere ondo hasi partida etxekoentzat 0-1 aurreratu bait ziren bizkaitarrak, baina estraineko sensatzio txarrei buelta ematen jakin eta Murgik eginiko bi golen bitartez 2-1-koa ezarri zen markagailuan lehengo zatia amaitu baino lehen. Bitarte horretan atezain bizkaitarra kanporatua izan zen eta bi minutuetan zehar gizon bat gehiagorekin jokatu arren ezin izan zen abantaila areagotu.
Bigarren zatian 3-1-koa erori zen berriro etxekoen aldetik filialeko jokalari den Zumeta gazteak bere debutean eginiko golari esker eta neurketa itxura onez margotzen hasia zen ordurako. Jakina da hala ere areto futbolean azken unerarte besorik jeitsi behar ez dena eta bilbotarrek 3 minuturen faltan izua sartu zuten ikastolakoen gorputzean 3-2-ko raino aldea murriztuaz.
Jokaldi ero batean eta azken segunduan kontraeraso baten errotik etorritako falta bat adierazi zuten epaileek area ertzean eta berdinketa etorri zen norgehiagokaren azken hasperenean zuzeneko jaurtiketa batean.
Kolpe gogorra ezbairik gabe Aitorren mutilek jasotakoa, hiru puntuek azken unean modu horretan ihes egin arren aurrera begiratu beharra dago eta urrutiegira joan gabe datorren astean Billabonako Egintza taldearen aurka beste aukera berri bat izango dute horitxoek beharrezkoa egiten den garaipen berri bat eskuratzeko.
Larunbatean Usabalen, Javi delegatua, Aitor entrenatzailea, Endika, Telleria, Murgi, Belloso, Etxebe, Ekhi, Vazquez, Zumeta, Alonso eta Aratz izan ziren.  Filialari dagokionez, Santxoren mutilek 4-2 irabazi zuten Horbel Tabernaren aurka eta bigarren postuan dira liderraren puntu kopuru berdinarekin.
Oinarriko taldeen emaitzak:

Probintzial 1.Maila: Bide Bide Laskorain 4 - 2 Horbel Taberna
Probintzial 2.Maila: Gamon KE 4 - 2 Laskorain
Jubenilak: Ez da jardunaldirik egon.
Kadeteak: Ez da jardunaldirik egon.
Infantilak: Ez da jardunaldirik egon.

Iker Santxoren mutilen partiduaren kronika ere iritsi zaigu. Iazko txapelduna izan zen Horbel Taberna talde hernaniarra gailendu zuen 4-2ko emaitzarekin lehen 20 minutu ikusgarri batzuen ondoren (3-0).

Atsedenaldira bidean ordea, aldea murriztea lortu zuten kanpotarrek 3-1koarekin, eta bigarren zati hasieran horitxoak gehiago izan baziren ere, 15 minutu faltan gol bakar batera jarri zen aurkaria bi eraso azkarren bitartez.

Baina partida guztian zehar bezela, baloi jabetza eta norgehiagokaren nondik norakoak kontrolpean izan zituen Laskorainek gauzak bere tokian jarri zituen 4-2ko azken emaitza izango zen sareratzearekin. Hernaniarrek kolore guztitako aukerak izan zituzten golaren aurretik eta ondoren, baina Aratz atezainak bata bestearen atzetik saiestu zituen, talde osoarekin batera, filialak duen maila altua agerian jarriaz.

Denboraldi hasiera honetan, 4 garaipen eta porrot bakarrarekin ko-lidertzan daude Santxo eta Fru-Karanka entrenatzaileak gidatzen dituzten Aratz, Malvadi, Beñat (1), Illunbe, Maikel (1), Joshua (1), Otto, Txato, Zumeta (1), Urko, Martija eta Vazquez (1) jokalari gazteak.