Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 3-3 berdindu zuen Zaragozako Confort Colo taldearen aurka

Partidu orekatua bizitu zen pasa den larunbat arratsaldean Usabalen, elkarren aurka inoiz aritu gabeko bi taldeen arteko lehia 6 golekin amaitu zen, 3 alde bakoitzean.

Aurtengoan sarritan gertatuko den bezala talde historikoak izango ditu Laskorainek aurrez aurre. Aste honetan esaterako, Zaragozako Confort Colo, Aragoiko talde zaharrenarekin neurtu behar izan zituzten indarrak.

Partidari aurre egiteko, lidertzan zen ikastolako taldeak, Murgi, Belloso eta Alonsoren bajak izan zituen. Besaburuko luxazioarekin azken unerarte zalantzan zen Joniko ordea taldekideen ondoan aritu zen egoerak ala eskatuta.

Laskorainek norgehiagoka serioa jokatu zuen, hasierako minutuetako aurkariaren ekinari ondo eutsi eta kontra eraso arriskutsuak eginez pasa zuen lehen zatia. Defentsan lana bikain gauzatu zuen taldeak eta Endikak ez zuen aurreko asteetako erakustaldirik eman behar izan, baina kontraerasoei amaiera egokia ematen ez ziren fin ibili horitxoak. Lehen 20 minutuetako gol bakarra, areto futbolera bikain moldatu eta denboraldi hasiera aparta burutzen ari den Etxebek egin zuen korner batetik abiatutako jokaldi bat jaurtiketa zehatz batekin amaitu ostean.

1-0 iritsi ziren beraz bi taldeak Mujikak babestutako saskiaren zozketa burutu zen atsedenaldira. Indarrak berreskuratu eta ideiak argitu ondoren, Laskorain baloiaren jabe izan eta aldea areagotzen saiatu zen baina intentsitate eskasarekin aritutako jokaldi batean banakoa erdietsi zuen Confort Colok.

Gol honek etxekoen urduritasunak eta presak piztu zituen eta ahalegin bizian aurkariaren aterantz jo zuten Javiren mutilek. Ikastolakoen aukera argi bat eskuarekin mozteagatik aurkariek jasandako kaleratzeak asko lagundu zuen lan horretan, jokalari bat gehiago izatearen abantaila dotore probestu baitzuen Loitzunek. Etxekoen joko bolada onari Loitzun berak eman zion jarraipena, partida amaitzeko 5 minuturen faltan 3. gola gauzatu baitzuen Jonikoren batera burututako kontraeraso bizkor batean.

Zaragozarrek ordea ez zuten amore eman eta atezain jokalari taktika erabiliz 2. gola egin zuten minutu bakarraren faltan. 3 puntuak laztandu ostean markagailua hain estu ikusita urduritasunak lotuta utzi zituen horitxoak eta aurkariak bikain aprobetxatu zuren egoera hau partida amaierako bozinarekin batera berdinketaren gola egiteko.

Azken segundoan alde egindako bi puntuek taldea burumakur utzi bazuten ere, 9tik 7 puntu lortuta sailkapeneko 2. postuan dira horitxoak denboraldi hasiera aparta burututa. Kategoria berrira igotakoan sortu litezkeen beldurrak alde batera utzi eta mailari eusteko helburuan bide onetik doaz ikastolakoak.

Larunbatean 3 puntuak lortu ez arren, orain arteko jokorik onena erakutsi zuten Javi delegatuaren alboan eta Javi eta Aitorren gidaritzapean aritu ziren Endika, Beñat, Lander, Gil, Etxebe- haserako bostekoa- Joniko, Loitzun, Ekhi, Josu, Xabi eta Aratz jokalariek.