Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek bolada bikainari jarraipena eman dio garaipen berri batekin

Garaipen berri bat eta hiru puntu gehiago gero eta pisu handiagoa hartzen ari den ikastolakoen zakuan. Horixe izango litzateke pasatu berri den jardunaldi berri honetako laburpena.

Larunbateko norgehiagoka, liderraren etxean eta azken sailkatuaren aurka, teorian derrigorrez irabazi beharreko partida maltzur horietakoa zen. Aurrean, Goierri aldetik etorritako aspaldiko ezagunak izan zituzten horitxoek, elkarren berri oso ondo ezagutu eta urtero partida orekatuak jokatzen dituzten bi talde. Eta nola ez, sailkapenak esaten duenetik urrun partida berdindu eta borrokatua suertatu zen 40 minutuetan.

Norgehiagoka hasieran, bi taldeek zonakako defentsa kantxaratu zuten baina baloi lapurketetan finago ibili ziren urretxuarrak eta kontraeraso arriskutsuak burutu zituzten. Horrelaxe iritsi zen aurkarien lehendabizikoa, gelditu bikainak egiten ari zen arren, Endikak amore eman behar izan baitzuen bi aurkariren aurka bakarrik geratu ostean.

Hala ere, aurtengoan ohitura bihurtu den legez, ikastolakoen animoak ez zuen beherakadarik izan eta euren jokoa eginez gol aukera mordoa sortu zuten. Aurkarien atezainaren lan onak eta horitxoen hutsegiteek ordea markagailua bere horretan mantendu zuten atsedenaldirarte.

Bigarren zatiko lehen 10 minutu bikain batzuetan ordea horitxoek markagailuari buelta eman zioten Lander, Joseba eta Iñigoren hiru golei esker. Iñigo zaldiko maldikoaren hirugarren gol ederra, denboraldi hasiera zail baten ostean konfiantza eta joko maila bikaina lortzen ari denaren berrespena izan zen.

Partidako fase horretan, ikastolakoek aldea areagotzeko makina bat aukera izan zituzten baina nekeak erasanda ez ziren fin ibili ate aurrean. Partidako azken minutuetan, azken ahalegin batean, urretxuarrek estu hartu zituzten horitxoak eta gol bakarrera gerturatu ere egin ziren. Dena den, jokua moteltzen ederki asmatu zuten eta presio handitzen zenean atezainaren jokatuz ederki moldatu ziren Jorgeren mutilak.

Epaileek azken txistua jotakoan markagailuak erakusten zuen 3-2koak sendo mantentzen ditu ikastolakoak sailkapeneko aurreneko postuan. Datorren astean, txapelketako oilar dirudunari inolako presiorik gabe eta konfiantza zein gogoz gainezka aurre egiteko prest.

Partidaz partida geroz eta jendetsuagoa den Usabalgo zaleen aurrean, garaile irten ziren, Javi ordezkaria, Jorge eta Javi entrenatzaileak, Imanol prestatzailea, Endika, Beñat, Iñigo, Lander, Barriola, Gil, Elola, Illunbe, Giller, Mikel eta Aratz jokalariak.

Asteburu borobila izan da ikastolako gainontzeko taldeentzat ere, bai Aitor eta bai Andonik zuzentzen dituzten mutilek hiruna puntu lortu baituzte, Gure Txokoaren aurka 5-2 eta Electrodomesticos ZUMYren aurka 6-3 hurrenez hurren.